Dirigente

Dirigente

Marjan Politiek, dirigente
Marjan Politiek studeerde schoolmuziek, koordirectie en hoorn aan het Alkmaars conservatorium en vervolgde haar studie hoorn aan het Utrechts conservatorium en bij Francis Orval aan de Musikhochschule van Trossingen in Duitsland.
Vanaf de oprichting in 2000 is Marjan de dirigente van Chemistry, waarvoor ze regelmatig arrangementen schrijft. Haar directie-ervaringen zijn zeer uiteenlopend, van een gregoriaans mannenkoor tot barbershop, van een kinderkoor tot een gemengd koor.
Marjan is ook dirigente van  het Amsterdamse vrouwenkoor Women’s Company, dat zowel klassieke als moderne muziek zingt. Verder is ze als docente verbonden aan twee muziekverenigingen, waar ze hoorn- en trompetlessen geeft en tevens de jeugdafdeling dirigeert. Tevens geeft ze baby- en peutermuzieklessen:  www.muziekopschootamsterdam.nl.
Naast haar werk als hoornist in diverse orkesten (o.a. het Rotterdams Philharmonisch en het Nederlands Philharmonisch orkest) in binnen- en buitenland (Spanje en Brazilïe) speelde zij de laatste jaren vooral in musicals (La Cage aux Folles, Annie, Grace, Rembrandt). Ook trad ze op in verschillende muziektheatervoorstellingen, zoals Kwaaie Moeders van de stichting Tamar, waarmee ze een tweejarige tournee had langs theaters en scholen in Nederland en Belgïe. In de periode maart – augustus 2004 was ze als hoornist verbonden aan het Orquestra Sinfonica de Goiás in Goiania, Brazilië.
Om te delen: